Nieuw adres en toonzaal Frankrijklei 122 ! Huidevettersstraat 50 is gesloten!

Deurstop

Stop de deur als ze te ver open zwaait. Of bescherm uw muren of meubel met een deurstop, deurbuffer of muurstop.

Producten 1-24 van 241

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Deurstop, deurbuffer of muurstop

Deurstoppen of deurbuffers dienen om de uitzwaai van de deur te beschermen. De deurstop zorgt er dan voor dat de deur niet tegen de muur of andere vaste meubels botst. Deurstoppen bevatten meestal een rubberen buffer waartegen de deur botst. Dit rubber is onderhevig aan slijtage en kan vervangen worden (vervangrubber).

Soorten - montage - let op voor uw verwarming

Er bestaan 2 soorten deurstoppen: vloerstoppen en muurstoppen. De vloerstop of vloerdeurstop wordt in de vloer vastgezet terwijl een muurstop of muurdeurstop tegen de muur of aan een plint wordt gemonteerd. Dit kan d.m.v. een stokvijs of gewone vijs al dan niet gebruik makend van een plug (beton) of direct in het hout (parket). Bij vloerdeurstoppen dient er dus geboord te worden in de vloer. En dat verdient toch enige voorzichtigheid bij vloerverwarming. Dit kan opgelost worden door tussen de verwarmingselementen te boren maar dit vereist wel enige voorzichtigheid uiteraard. Doe dit bvb. als de vloerverwarming aan staat of gebruik een plan.

Losse deurstop - deuren open houden - deurvastzetters

Wil je niet boren? Dan zijn er ook losse deurstoppen. Dit zijn massieve blokken in inox of zakken gevuld met bufferstof (zand). Je kan deze zonder probleem tussen de deur en muur zetten op de gewenste plaats. Als bijkomend voordeel kan een losse deurstop ook nog gebruikt worden om een deur juist open te laten staan. Er bestaan losse deurstoppen voor lichte deuren (1kg) of zwaardere deuren (2kg). In deze categorie vind je ook deurvastzetters terug. Dit zijn speciale hulpmiddelen die dienen om een deur open te laten staan. Dit kan bvb. door aan de vloer een haak of stop te voorzien waaraan de deur wordt vastgezet. Ook kierstandhouders vind je hier terug.

Let ook hierop

Voor alle types deurstoppen kan men zeggen dat deze voldoende stevig moeten zijn qua materiaal en qua bevestiging. Ook geven wij u graag mee dat vloerdeurstoppen of muurdeurstoppen voldoende ver genoeg van de uitzwaai van de deur moeten komen. Staat deze te dicht t.o.v. de hoek van de deur met de muur dan riskeer je uw deuren of deurscharnieren te beschadigen of te forceren als gevolg van de wetten van de fysica (hefboomeffect).