Nieuw adres en toonzaal Frankrijklei 122 ! Huidevettersstraat 50 is gesloten!

Toiletborstel

Een staande WC of toiletborstel? Een borstel met houder die aan de muur wordt bevestigd? Ziehier ons aanbod.

Producten 1-24 van 333

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Soorten

Strikt gezien gaat het hier over toiletborstelhouders d.w.z. een toiletborstel in/met een houder. Er bestaan staande toiletborstels. Deze zijn vrijstaand op de grond. Maar er zijn ook muurtoiletborstels. Dit zijn de borstels waarvan de houder aan de muur is bevestigd. Het voordeel hiervan is dat onder de borstelhouders gepoetst kan worden. Bovendien kunnen deze moeilijker gestolen worden. Dit kan belangrijk zijn in (semi-)openbare plaatsen zoals horeca en dokterswoningen. Tenslotte bestaan er ook combinaties van een staande toiletborstel en toiletrolhouder. Dit wordt toiletbutlers geheten en je vindt ze in een aparte categorie toiletbutlers.

Borstel

Van bijna alle toiletborstels in ons aanbod kan het borsteldeel dus de borstel zelf vervangen worden. Wij kiezen voor betrouwbare fabrikanten die een vervangborstel blijvend in het aanbod hebben. Bij twijfel of voor bestelling van een vervangborstel kan u ons contacteren. Gelieve ons bij voorkeur een foto te bezorgen van de toiletborstel waarvoor u een vervangborstel wenst.

Container

Onze toiletborstels hebben meestal een container in kunststof die uit de koker kan worden gehaald. Dit heeft 2 functies. Ten eerste kan u hierdoor de container gemakkelijk uitspoelen. Ten tweede beschermt dit het materiaal tegen roestvorming. 

Roestvorming

Roestvorming wordt nog versneld in zuurhoudende omstandigheden. Daarom raden wij steeds aan om zo weinig mogelijk kuisproducten te gebruiken. Zowel voor de borstel als de houder waar de borstel in past of rust. Het kuismiddel of kuisproduct bevat immers zuurhoudende stoffen die inox toch nog zal doen corroderen of roesten. Indien u toch poetsproduct gebruikt raden wij aan om dit steeds op de borstel te doen en deze zeer goed af te spoelen met zuiver water. Wij raden ook aan om voor de grondige reiniging mét poetsproduct een daartoe bestemde kuisborstel te gebruiken die volledig in kunststof is. Deze is overal te koop in de meeste supermarkten. Bovendien heeft zo een kuisborstel ook een speciaal borsteldeel om in de rand van de toilet te borstelen. Zodoende heeft u een toiletborstel voor dagelijks gebruik zonder kuisproduct en een speciale kuisborstel voor de periodieke, grondige reiniging.