Nieuw adres en toonzaal Frankrijklei 122 ! Huidevettersstraat 50 is gesloten!

Douchemand

Organiseer uw badproducten in stijl met een douchemand. Maak komaf met rondslingerende shampoos en gels. Boren, kleven of hangen? Mand, korf of rek? Dit zijn ze.

Producten 1-24 van 154

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Douchemand, douchekorf of doucherek

In de douche of in bad heb je dikwijls een heel assortiment gels en shampoos van doen. Je kan deze organiseren in een douchemand. Douchemanden of douchekorven zijn dikwijls gemaakt uit draadelementen in chroom.

Formaat

Ze bestaan in verschillende formaten - groot, medium, klein zowel hoog als laag. Er bestaan modellen die aan de muur worden vastgezet (boren), modellen die over een douchestang schuiven en modellen om te kleven.

Schroefmontage

Schroeven is het stevigst maar dit vereist dat men gaten kan of mag maken in de wand. Dit is niet altijd mogelijk in het geval van glazen douchewanden. Soms wens je gewoon ook niet te boren omwille van de mogelijke beschadiging die kan optreden. Toch raden wij vaste muurmontage aan. Probeer te boren tussen de voegjes van de tegels. Bovendien kunnen de meeste douchemanden zowel horizontaal als verticaal kunnen verschoven worden zodanig dat ze precies op een voegje kunnen worden gemonteerd.

Kleefmontage

Wens je dan uiteindelijk niet te boren? Dan zijn er toch alternatieven. Allereerst zijn er douchemanden die men kan kleven. De bevestiging bestaat uit een kleefstrip (3M of andere). Maak wel eerst het oppervlak waarop gekleefd wordt vetvrij. Dit kan d.m.v. meegeleverde primer, door soda, afwasmiddel, citroen of ander vetoplosmiddel. Gebruik ook geen kleefstrip of kleefmiddel op een geverfd oppervlak. Voor optimaal gebruik is het oppervlak ook best zo vlak mogelijk. Na het bevestigen van de douchemand raden wij aan om dit er minstens 24u te laten hangen alvorens in gebruik te nemen.

Zuignappen

Er bestaan ook douchemandjes met zuignappen. Deze kunnen weliswaar opnieuw en opnieuw worden bevestigd maar deze ontbreken de nodige stevigheid en het gebeurt dan wel eens dat de zuignapjes lossen en de douchemand valt.

Wand & kranen

Voor douchewanden zijn er ook nog douchemandjes die men over de wand kan haken of hangen. Kijk hiervoor de dikte van de wand of muur na. En er zijn ook nog douchemanden die aan de kraan worden gehangen.