Nieuw adres en toonzaal Frankrijklei 122 ! Huidevettersstraat 50 is gesloten!

Deurgreep

Deurgrepen en voordeurgrepen staan vast en dienen om de deur of voordeur open te duwen of te trekken. Ons aanbod is meestal in inox. Neem eens een kijkje hier.

Producten 1-24 van 467

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een deurgreep is geen deurknop - Voor binnen of buiten - En de vorm dan?

Deurgrepen zijn handgrepen bedoeld om een binnendeur of buitendeur te openen. Een deurgreep verschilt van een deurknop in die zin dat een greep 2 of meerdere bevestigingspunten (bouten) heeft. De lengte tussen deze 2 bevestigingspunten heet de aslengte of axe (vanuit het frans). De aslengte van deurgrepen zijn dikwijls veelvouden van 100mm (maar niet altijd dus). Naast de aslengte is er ook de totale lengte van een greep. Wij maken ook graag onderscheid tussen deurgrepen voor binnendeuren en voor buitendeuren of voordeuren. Voor buitendeuren is nl. het roestvrij materiaal belangrijk bvb. inox of messing (met of zonder PVD). Een deurgreep is soms rond (buisvormig), vierkant (recht of afgerond) of plat. Ronde deurgrepen hebben een bepaalde dikte uitgedrukt als diameter in mm. Ook over de vorm van een deurgreep valt het een en het ander te vertellen. .... ....

Hoe te monteren? Door de deur? Op de deur?

Tenslotte ook nog iets over de montage. Meestal is een deurgreep enkelzijdig. In dat geval wordt de deurgreep of voordeurgreep bevestigd met een bout die doorheen de deur gaat en aan de andere zijde wordt vastgeschroefd (draad). Dubbelzijdige montage kan ook maar dan heeft men een speciale montage nodig. De ene zijde (draad) wordt dan vastgezet met een bout terwijl aan de andere zijde (bus) dezelfde bout in een bus wordt vastgezet (d.m.v. een inbussleutel). Montage van deurgrepen wordt soms apart voorzien zodanig dat dezelfde deurgreep per paar of per stuk kan worden gebruikt. Er is wel steeds een verschil tussen de binnenkant (bus of INT) of buitenkant (draad of EXT). Let wel goed op de deurdikte in deze context. De dikte van de bout dus ook de dikte van het gat door de deur (boordiameter) varieert ook soms. Deurgrepen bestaan ook op maat. Ook dit aanbod (inox) hebben wij dus vraag ernaar indien gewenst. Sommige deurgrepen zijn voorzien van niet-doorgaande montage. De deurgreep wordt dan op een vastzetdummy gemonteerd.