Nieuw adres en toonzaal Frankrijklei 122 ! Huidevettersstraat 50 is gesloten!

Douchegordijn

Hou het water in uw bad of douche en niet op de vloer met een douchegordijn. Met of zonder de douchestang, aan de muur of aan het plafond, met ringen of glijders. Je vindt ze hier.

Producten 1-24 van 45

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Douchegordijn

Hou je badkamer droog met een mooi en praktisch douchegordijn. Een douchegordijn is een gordijn in een waterbestendige stof die over een stang of gordijnstang glijdt. Deze douchestang kan aan de muur (muursteun) of aan het plafond worden bevestigd (plafondsteun). In deze categorie vind je al deze producten. Ook de ringen of gordijnglijders vind je hier terug.

Maten en formaten

Een douchegordijn bestaat ruwweg in 3 verschillende maten: voor douches, voor een normaal bad en voor een groot bad. Voor een douche is de breedte (muur tot muur of muur met bocht) 120cm. Voor een bad is het normaal 180cm breed maar er bestaan grotere breedtes voor grotere baden tot 240cm. De hoogte (plafond t.o.v. vloer) kan variëren maar is meestal 200cm of - ruimer - tussen 180cm en 220cm. Vraag naar ons aanbod op maat indien gewenst.

Stang & ringen

Als douchestang zijn er eenvoudige stangen die men tussen de beide muren spant (draaisysteem). Maar er zijn ook douchestangen (buizen) die men aan de muur vastvijst. Doucheringen bestaan in plexi of in roestvrij materiaal (chroom of inox).

Onderhoud & wassen

Wat het materiaal van de gordijnen betreft. Deze zijn meestal in textiel 100% polyester en dit is ook het beste want deze zijn wasbaar. Check het wasprogramma op het etiket hiervoor. Maar er zijn ook douchegordijnen in plastic. Voor de volledigheid vermelden wij ook nog dat ons aanbod ook brandvrije douchegordijnen omvat. Vraag hiernaar indien nodig.