Verlof tot 30 juli. Bestellen via de webshop blijft mogelijk.

Toiletbril

Een toiletbril is van essentieel belang als het op hygiëne aankomt. Daarom is het belangrijk een toiletbril te vinden die jouw toilet compleet maakt.

Producten 1-24 van 42

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Maat en vorm

Bij het kiezen van een toiletbril is het belangrijk dat u de juiste maat en vorm van uw toilet weet zodat u een perfecte toiletbril kan kiezen voor uw toilet. Kijk hierbij vooral naar de afstand tussen de schroefgaten. Bij het kiezen van uw toiletbril kan u ook in de gaten houden of deze met schroeven en scharnieren gemaakt zijn van inox, de plastic schroeven en scharnieren die bij sommige toiletbrillen worden meegegeven gaan snel kapot (Kiest u dus toch voor een toiletbril met plastic schroeven en scharnieren raden wij u toch aan schroeven en scharnieren van inox apart erbij te kopen. Hoe de toiletbril wordt gemonteerd op het toilet bepaalt mee welke toiletbril past op uw toilet.

Montage

Als je jouw wc-bril hebt gekozen is het tijd om hem op je toilet/wc te monteren. Lees voordat u begint de gebruikershandleiding en kijk na of alle onderdelen aanwezig zijn. De toiletbril kan dan worden vastgemaakt met bouten en de moerdoppen.

Softclose

Sommige toiletten beschikken over een softclose systeem, dit zorgt ervoor dat uw toiletbril langzaam naar beneden gaat. Er zijn vele voordelen die met zo'n systeem komen. Zo hoeven uw kinderen niet bang te zijn dat hun vingertjes er tussen komen te zitten. Dit dient natuurlijk ook als bescherming voor uw toiletbril: het hard laten dichtvallen van uw toiletbril kan voor schade zorgen, met een softclose systeem hoeft u zich hier geen zorgen meer over te maken.

Materiaal

Het materiaal waar uw toiletbril van gemaakt is speelt een grote rol in het comfort en de duurzaamheid van uw toiletbril. De meeste toiletbrillen zijn gemaakt van hout, dit zorgt voor een comfortabel en warm gevoel. Er zijn ook toiletbrillen die van kunststof zijn gemaakt, deze zijn ook zeer comfortabel maar missen het warme gevoel dat hout met zich meebrengt.