Wijziging openingsuren

Deurkruk - Deurklink - Spoorwegkruk - Krukgarnituur - Deurkruk+knop - Wisselgarnituur - Rolluikkruk | Novia.be

Deurkruk of deurklink

Een mooie deur valt nog eens extra op met een mooie deurkruk. Meer nog kan een mooie deurkruk je deuren extra in de verf zetten. Uw deuren worden geboost of gepimpt als het ware.

Deurkrukken of deurklinken dienen - uiteraard - om deuren te openen. Technisch gezien werkt dit als volgt. De deurklink laat een vierkante pin draaien. Deze wordt stift of vierkantstift genoemd. De stift is meestal 8mm dik. De stift gaat door de deur doorheen het slot. Hierdoor kan de stift het slot (dagslot of slot in dagstand) openen. Soms wordt de draaibeweging van een deurkruk nog versterkt door kogellagers. Na het loslaten van de deurkruk komt de deurkruk terug in zijn neutrale stand. Soms is dit niet het geval en blijft de klink "hangen". Dit kan zijn omdat de vering van het slot of het slot zelf defect zijn. In dat geval zorgen veringen in de kruk dat de kruk terug in goede stand komen. Let wel op want niet alle deurklinken zijn geveerd. Deurkrukken worden meestal óp de deuren gemonteerd. Slechts enkele modellen worden ook in de deur gewerkt (ingefreesd).

Deurkrukken worden meestal per paar verkocht. Soms is dit niet geval. Dan staat er ook duidelijk dat het per stuk is. Dit kan bvb.handig zijn voor de binnenkant van een voordeur. Ook worden deurkrukken meestal samen met de rozetten (of lange platen) verkocht. Indien dit niet het geval is, dan spreekt men over een naakte kruk. Dit staat dan ook vermeld. Naakte krukken kan worden gemonteerd op losse rozetten of op een losse lange plaat. Let wel op dat de krukhals mooi in de rozet past. Dus niet alle naakte krukken passen in alle rozetten!

Voor voordeuren is het ook mogelijk om langs de buitenkant van de voordeur een vaste deurknop voor deurgreep te voorzien. Langs de binnenkant van de voordeur wordt dan een half paar deurkrukken (één stuk) en een speciale stift voorzien (wisselstift). Er bestaan ook deurkrukken gecombineerd met een voordeurknop. Men noemt dit een wisselgarnituur.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina

Artikelen 1 tot 15 van 1136 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Positie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina

Artikelen 1 tot 15 van 1136 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5